Skidresor

Från Sälen till Alaska

Din skidsemestern kan lätt bli en oförglömlig upplevelse.

Skidresor

Sverige

De flesta som åker till de svenska och norska fjällen gör det på egen hand. Ofta räcker det med att boka hotellrum eller stuga. Behöver du hjälp att hitta med bil kan du söka upp skidorten på kartorna på eniro.se och göra en vägbeskrivning.


Till flera svenska orter går det bussresor och även tåg.Tänk på att det är både bekvämt och miljövänligt att ta tåget. Till både Åre och Riksgränsen går i år nattåg. Tågtider hittar du hos SJ.


Snö för alla

Ramundberget

Barnvänligt och variationsrikt. Det finns även möjlighet till offpist, park och heliski. Ramundbergetbrukar varje år stoltsera med stora mängder riktig snö. Så snökanoner behövs inte i samma utsträckning som på många andra orter.


Riskgränsen

Hit åker man för off pist och toppåkning. Nästan all åkning görs utanför pisterna. Liftarna öppnar först i februari men har sedan öppet fram till midsommar. I mars och april kan du få härlig solåkning. Världens nordligaste skidort?


Romme alpin & Kungsberget

Belägna utanför Borlänge respektive Gävle nås bergen från stora delar av mellansverige. Det gör att orterna är nära nog för dagsturer. Bussturer går från flera orter, bland annat Södetälje, Stockholm, Uppsala, Enköping och Västerås. Romme är något större vad gäller antal backar och liftar. Nytt för i år är att Romme öppnar upp ett helt nytt berg. Kungsberget har en stor park.


Sälen

Perfekt för familjen. Lindvallen, Tandådalen, Hundfjället och Högfjället ligger alla nära varandra. Här hittar du både snälla pistar och en del lite brantare. I Sälen finns klassiker som Gustavsbacken i Lindvallen och väggen i Tandådalen.


Trysil

Är du i Sälen eller Stöten är det värt att göra en en resa till norska Trysil. Backarna är mycket längre och fallhöjden hela 685 meter (Sälen 303 meter). Dessutom har Trysil mer fjällkänsla.


Vemdalen

Större och bättre än Sälen. Här finns riktigt bra åkning och även möjligheter till spa för den som vill. Vemdalsskalet bjuder på mest varierad åkning. Från Storhogna (som är sammabundet med Klövsjö där det finns betydligt tuffare backar) finns det bra spår för den som vill gå på tur.


Åre

En svensk klassiker. Här finns inte bara bra pister och alpkänsla utan även ett rejält party. Björnen och Duved passar barnfamiljen. Åre by är en liten och pittoresk. Med nattåg kommer du hela vägen fram.


Fler skidorter hittar du här.

Resebyråer

Flera resebyråer, som t.ex. Langley och Nortlander, är specialiserade på skidresor. De flesta resorna går till alperna, USA eller Kanada. Men finns också skidåkning i Japan, Iran ochRyssland. Langley har i år flera spännande och lite annorlunda resemål.


Ska du åka på skidresa är det bekvämt att köpa ett färdigt paket. I ett färdigt paket ingår ofta flyg, transfer till skidorten, boende och liftkort. Flera researrangörer erbjuder också paket med 3 mål om dagen. För den som vill går det ofta att byta upp sig till eget boende i lägenhet eller lägenhetshotell.


Tips!

Nu erbjuder också flera researrangörer, t.ex. Hojmark (avresa från Danmark) tågresor ner till alperna . Glöm inte att klimatkompensera din skidresa. Läs om DNs klimatsatsning. Utsläppsrätter köper du hos Naturskyddsföreningen.


Alpinresor

Go West

Hojmark

Langley Travel

Lion Alpin

Nortlander

Sportresor

STS Alpresor

Ving

Visit Norway

Xtravel


Du hittar fler resebyråer i Gula Sidorna. Billiga flygresor hittar du på letaflyg.se.